Motorcsónak verseny 2008

2008 július 19-én megrendezésre került Nagymaroson a "Szelence Kupa" elnevezésű túrahajó verseny, valamint a "Sió Eckes Kupa" néven ismertté vált veterán hajó verseny, amelyen a magyarfahajok.hu három csapata is rajthoz állt.
Napos, kicsit szeles, de meleg időben indult fel a három váci egység. A nagymarosi strand előtt már gyülekeztek a résztvevők, a kishajóktól egészen a nagyokig. Három futamban indították a hajókat köbcenti alapján besorolva.


Csapatunkból Kosdi Balázs és Csuka Zoltán a 350-750 ccm-es kategóriában indult és a 4-edik helyen végzett nagy küzdelemben a többi hajóval és a nagy hullámokkal. A 750-1500 ccm-es kategóriában két csapatunk indult.


A Rákóczi Csaba, Benis Péter és Volosinovszki István trió a Gorombával a 9-edik helyen, míg a Kurdi Csaba, Kurdi Gábor páros a 6-odik helyen végzett. A futamok után minden résztvevőt finom ebéddel vendégeltek meg a szervezők, amit délután három óra után az eredményhirdetés követett.


Ez a verseny kitűnő példa volt arra, hogy a dunai hajósok egy jó csapatot alkotva, sportszerűen, vidáman mérték össze tudásukat, lóerejüket hajómérettől és teljesítménytől függetlenül. Köszönet a szevezőknek és a résztvevőknek!

_


Kurdi Csaba (Kurdeejay)