Boatshow 2008

Mint ahogyan minden évben hagyománnyá vált, ezév februárjában is megrendezésre került a Hungexpo területén a "Boat Show" avagy a sport és kedvtelési célú hajók kiállítása, vására. A rendezvényt a hétvégi dömpingtől tartva 15-én pénteken látogattam meg. Ahogy beléptem, a szokásos látványtól eltérően nem csak hatalmas yachtokat láttam bezsúfolva a pavilonba, hanem inkább több sporthajót.
Fahajós szempontból pozitív látvány fogadott, amikor megtaláltam " Az Első Magyar Veterán Fahajók Egyesülete" feliratú standot.

Ezen a standon igazából érezhető volt a fahajós "fíling", ugyanis régi versenymotorcsónak, fa sporthajó, kajak és kielboat mellett régi hazai és külföldi csónakmotorok látványa fogadott a Kováts motortól a Pannóniáig.

A sporthajó kategóriát egy H-Kovács test képviselte műszerfalán igazi régi Sokol rádióval. A hajó ülései ismerősnek tűntek, mintha a honlapon publikált cikk alapján készültek volna :)) Ugyanezen a standon megtalálható volt még egy svájci építésű 1965-ös oldtimer is, ami egy régi Johnson külmotorral volt szerelve. Számomra kicsit furcsa volt, ugyanis ezeket a formákat én eddig csak beépített motoros kivitelben láttam.

Továbbhaladva a forgatagnak éppen nem mondható "tömegben" eljutottam az újabb fahajókat felvonultató standhoz a Prince Europe hajókhoz. Igényes, szép, de drága fahajókat láttam a kétcsavaros belmotorostól a még motor nélküli, de gyönyörű kidolgozású hajótestig. Csillogó krómozott és lakkozott részek, hófehér bőrbelsők, praktikus belső elrendezés jellemezte a Prince Europe hajóit, amikre méltán büszkék lehetünk, mivel magyar termékről van szó.



Továbbhaladva utamon, megcsodáltam a gyönyörű motorcsónakokat, alkatrészeket és kiegészítőket felvonultató standokat, legeltetve az erre a témára igencsak éhes szemeimet. A rendezvény bőven tartogatott programokat is a sok kiállított hajón kívül a mentőkutyás bemutatóktól egészen a távirányítós hajók versenyéig. Kíváncsian várjuk a következő Boat Show újdonságait, de előtte még jöjjön egy jó hosszú és szép hajózási szezon!

Kurdi Csaba (Kurdeejay)